کرکره برقی یا کرکره برقیاتوماتیکرا امروزه میتوان یکی از ساختههایی دانست که با وجود ساختار ساده اش توانسته در سهولت زندگی نقش مهمیایفا کند. از دههها قبل افراد برای حفاظت و راحتی بیشتر محیط زندگی و محل کار خود، از کرکره استفاده میکردند؛ اما پیشرفت و حرکت انسان به سوی تکنولوژی باعث طراحی و ساخت دسته جدیدی از کرکرهها به نام درب برقی کرکرهای یا کرکره اتوماتیک گردید. درب کرکرهای در ایران تقریبا دارای سابقهای حدود ربع قرن میباشد. در ابتدا کار با تبدیل کرکرههای عادی به اتوماتیک شروع شد؛ بدون تغییر در ظاهر و نوع ساخت آن. اما بعد از مدتی استفاده از این روش در ساخت دربهای ساختمانی نیز متداول شد و این آغازی بود بر ورود نوع جدیدی از تیغه کرکره به بازار. در این مقاله قصد داریم این محصول، متعلقات مربوط به آن و عوامل موثر بر قیمت کرکره برقیرا بررسی کنیم.
کرکره برقیاتوماتیک
انواع
کرکره برقی
تفاوت اصلی کرکرههای برقی را میتوان از دو منظر موتور و تیغههای آنها مشاهده کرد. انواع تیغه
کرکره برقیکه شامل نوع آلومینیومی، گالوانیزه و پلی کربنات میباشند، در همین صفحه و در بخش انواع تیغه
کرکره برقیبه معرفی آنها پرداخته ایم. به صورت کلی پر فروش ترین تیغههای کرکره برقی از نوع آلومینیوم ۸۰ میلیمتری است که در کیفیتهای مختلف در بازار موجود میباشد. تفاوت دیگر در موتور کرکره اتوماتیک است که در آن سه نوع ساختار وجود دارد. بیشترین موتور کرکره برقی مورد استفاده، از نوع توبلار است که بیشتر برای فروشگاهها با تعداد تردد پایین و اندازه دهنه کوچک استفاده میگردد. نوع دوم موتور ساید است که برای اماکنی با تردد بالا و یا ابعاد بزرگ استفاده میشود و نوع سوم موتور سانترال کرکره برقی است که میتوان برای ترددهای بالا نیز استفاده کرد. در ادامه به بررسی این سه نوع موتور میپردازیم.
موتور کرکره برقی
جز اصلی کرکره برقیموتور آن است که باعث به حرکت در آمدن تیغهها میگردد. موتور درب کرکره ایبه سه دسته کلی تقسیم میشوند که در ادامه به بررسی ویژگیهای تک تک آنها میپردازیم. قبل از آن، باید این مورد را بدانید که هر موتور کرکره مناسب مکان خاصی است که در ادامه با شرایط آنها آشنا میشوید: